ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και βρίσκεται στο Χαϊδάρι, καλύπτωντας ένα οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Αγίας Γρηγορούσης, Πλουμπίδη, Μελίτας και Παπάγου.

Κήπος στο προαύλιο του ιδρύματος

Ένα από τα δωμάτια των παιδιών

Για τη φιλοξενία των παιδιών, το Ίδρυμα διαθέτει έντεκα δωμάτια με τρία κρεβάτια το καθένα, εξοπλισμένα με βιβλιοθήκη, ντουλάπες και γραφείο. Οι χώροι είναι άνετοι και διαθέτουν κλιματισμό και κεντρική θέρμανση, ενώ είναι διακοσμημένοι από τα ίδια τα παιδιά, σύμφωνα με το δικό τους γούστο. Υπάρχει επιπλέον ειδική αίθουσα όπου τα παιδιά μπορούν να μελετούν τα μαθήματα τους και να κάνουν χειροτεχνίες. Η αίθουσα αυτή φιλοξενεί και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών.

 Το ίδρυμα διαθέτει και μία αίθουσα εκδηλώσεων, στην οποία λαμβάνουν χώρα οι γιορτές, τα πάρτι και όλες γενικά οι εκδηλώσεις μας. Η τραπεζαρία και η κουζίνα για τη σίτιση των παιδιών στεγάζονται σε ένα κτήριο που ανακαινίστηκε το 2013 με την ευγενική χορηγία του κ Γεώργιου Αχνιώτη και των συνεργατών του, στη μνήμη της συζύγου του, Κατερίνας Σαββίδη - Αχνιώτη.

Η αίθουσα εκδηλώσεων

Περίπτερο και ναός στο προαυλιο του ιδρύματος

Στην αυλή υπάρχει κήπος και παιδική χαρά για την ψυχαγωγία των παιδιών. Στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου δεσπόζει ο Ναός της Παναγίας Γρηγορούσης, Ναός που λειτουργεί κάθε Κυριακή και τις μεγάλες εορτές.

Τέλος, το Ίδρυμα διαθέτει ένα λεωφορείο δεκαεννέα θέσεων, το οποίο αποκτήθηκε από τις συνδρομές φίλων και αρωγών του ιδρύματος, για τις μεταφορές των παιδιών σε διάφορες εκδηλώσεις, περιπάτους, θέατρα και μπάνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους.

Λεωφορείο 19 θέσεων