Η Ιστοσελίδα αυτή είναι φιλική προς άτομα με διαταραχές της διάκρισης των χρωμάτων. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.
Gr En

Νέα & Εκδηλώσεις

20/12/2016

hmerologia2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2017

Το Σωματείο «Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ» για την ενίσχυση των σκοπών του Χριστοδουλείου Ιδρύματος, εξέδωσε και αυτή τη χρονιά ημερολόγια τοίχου.

Αγοράζοντας ημερολόγια από την «ΕΠΙΓΝΩΣΗ», ενισχύετε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

Τιμή ημερολογίου: 4€

Τα ημερολόγιά μας μπορείτε να τα βρείτε στα γραφεία του Ιδρύματος.

15/8/2016

2016-08-15-Anakoinosi

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - Εκκλησιασμός στο Χριστοδούλειο

Στις 15 Αυγούστου ο Ιερός Ναός της Παναγίας Γρηγορούσας, που βρίσκεται μέσα στο Χριστοδούλειο, κατακλύστηκε από πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να εναποθέσουν την ικεσία τους στη Χάρη Της Παναγίας!

 

17-18/6/2016

Μονοήμερες εκδρομές

 H PwC για ακόμη μια φορά μας συγκίνησε, καθώς αυτή την περίοδο επικοινώνησε μαζί μας, με  σκοπό να κάνει κάτι για την ψυχαγωγία των κοριτσιών μας.

Ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος δυο εκδρομών που πραγματοποιήθηκαν 17/6 & 18/6.

Στις 17/6 τα μικρά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πάρκο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Λαύριο, περιήγηκαν σε μέρη που απεικόνιζαν εικόνες του παρελθόντος και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, συμμετείχαν σε δράσεις, ώστε βιωματικά να καταλάβουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους.

Οι αναφερόμενες δράσεις ήταν οι εξής:

“Η Εποχή των Δεινοσαύρων"

"Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού",

"Παλιά Παιχνίδια"​​

​”βόλτα με το τρενάκι "Τρεχάλας"​”

2016-06-18-Anakoinosi

Τα μικρά μας πέρασαν υπέροχα και ευχαριστούν κι εκείνα όσους φρόντισαν για την εκδρομούλα τους.

Στις 18/6 τα μεγαλύτερα κορίτσια μας, του γυμνασίου, του λυκείου και οι φοιτήτριες απέδρασαν από την πόλη με προορισμό την Αίγινα. Η μονοήμερη εκδρομή τους περιλάμβανε επίσκεψη στον Άγιο Νεκτάριο και ύστερα μπάνιο στην Αγία Μαρίνα, φαγητό, καφέ και παγωτό.

Χωρίς την οικονομική ενίσχυση των ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας, τα κορίτσια μας δεν θα είχαν εκδράμει με τόση άνεση και πολυτέλεια.

Ευχαριστούμε την PwC για την δωρεά τους και την ευαισθησία που δείχνουν για τα κορίτσια μας.

12/6/2016

2016-06-12-Anakoinosi

Πάρτι εθελόντριας

Tην Κυριακή 12 Ιουνίου τα κορίτσια του Χριστοδουλείου ιδρύματος διασκέδασαν, στο πάρτι που διοργάνωσε η δις Κατερίνα Αναγνώστου (εθελόντρια επί σειρά ετών).

Ύστερα από δική της πρωτοβουλία, συντόνισε τους φίλους της ώστε να συμμετέχουν και να παραβρεθούν στη γιορτή που με κόπο ετοίμασε, με σκοπό να περάσουν όμορφα  τα κορίτσια μας, τόσο τα μικρότερα όσο  και τα μεγαλύτερα.

Το πάρτι ξεκίνησε με μουσική και παιχνίδια με τον κλόουν και την ανιματέρ, που απασχόλησαν τα μικρότερα παιδιά σχεδόν για δύο ώρες, παίζοντας, κάνοντας  «μαγικά», χορεύοντας και τραγουδώντας. Την ίδια ώρα τα μεγαλύτερα κορίτσια απασχολούνταν δημιουργικά κατασκευάζοντας χειροποίητα κοσμήματα.

Όλα τα κορίτσια χάρηκαν ιδιαίτερα και ξεφάντωσαν με την ψυχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι, με αποκορύφωμα το σπάσιμο της πινιάτας, της χειροποίητης δημιουργίας που περιείχε γλυκίσματα.

Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα, τους φίλους της και εθελοντές  για την όμορφη γιορτούλα και τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

6/6/2016

Συναυλία

1/6/2016

2016-06-01-Anakoinosi

ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΕΙΣ!

Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση και την ψυχολογική φθορά, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν την διαφορά στη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων.

Άνθρωποι που έχουν βαθιά ριζωμένη μέσα τους την έννοια της αλληλεγγύης, της πίστης και της αγάπης στο συνάνθρωπο. Το Χριστοδούλειο στέκεται τυχερός αποδέκτης της συμπαράστασης αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στέκονται δίπλα του αφενός γιατί έχουν εκτιμήσει το δύσκολο έργο του και αφετέρου γιατί βλέπουν τα αποτελέσματα που φέρει στην κοινωνία.  Κάθε κορίτσι που εισάγεται σ’ αυτό, παρά τις δυσκολίες και τον πόνο που έχει ζήσει άδικα, μεταμορφώνεται σε χρήσιμο, έντιμο και αξιοπρεπή άνθρωπο και επιστρέφει στην κοινωνία με σκοπό να δώσει αυτό που έμαθε έστω και ετεροχρονισμένα, ΑΓΑΠΗ.

Αύτη την περίοδο το ίδρυμα έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, σειρά ανακαινίσεων εκτελούνται από τις αρχές Ιουνίου έως σήμερα. Ανακαινίσεις αν και οι οποίες ήταν απαραίτητες από παλαιότερα δεν λάμβαναν χώρα έως σήμερα εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών.  Κάθε εργασία που γίνεται είναι ένα ακόμη λιθαράκι στη θεμελίωση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Αρχικά αποτελούν

κομμάτι της ασφαλείας των μικρών γλυκών μας κοριτσιών, και ύστερα ομορφαίνουν τον χώρο που εξελίσσεται η ζωή τους, το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στο ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, το οποίο για δεύτερη φορά επέλεξε να βοηθήσει το χώρο μας και να αναλάβει τη διεκπεραίωση ενός μεγάλου μέρους ανακαινίσεων, των οποίων το κόστος ήταν τεράστιο, των αυλών και της παιδικής χαράς. Με μεράκι και χαρά οι εργάτες κάθε μέρα δίνουν άλλη όψη στα ήδη αλλοιωμένα από το χρόνο, δάπεδα.

Το βάψιμο του εξωτερικού χώρου του ιδρύματος ήταν απαραίτητο κι αυτό  αδύνατον να εκτελεστεί με την δίκη μας συμμετοχή μόνο, έτσι η Vivechrom, ύστερα από αίτημα μας, χορήγησε στο ίδρυμα  μεγάλη ποσότητα χρωμάτων. Με τη σειρά της η atese και η gk θέλησαν κι αυτοί οικειοθελώς να προσφέρουν, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες διεργασίες που χρειαζόταν πριν το βάψιμο και στη συνέχεια τις εργασίες ελαιοχρωματισμού.

Και επειδή το καλό τρίτωσε, σειρά έχει η ανακαίνιση των μπάνιων, η οποία θα γίνει από τη Hellenic hope. Μας γνώρισαν, μας αγάπησαν και επέλεξαν να φροντίσουν κι εκείνοι για την καλύτερη διαβίωση των κοριτσιών μας. Αφού ήδη έχουν καλύψει την δαπάνη για την πρόσληψη κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου στο ίδρυμα, υπάλληλοι άκρως απαραίτητοι σ’ ένα τέτοιο χώρο. Θέλησαν να συνεχίσουν την προσφορά τους ανακαινίζοντας κάποια από τα μπάνια.

Όταν βλέπουμε και ζούμε καθημερινά όλα αυτά που σας περιγράφουμε, το μόνο που αισθανόμαστε είναι ευγνωμοσύνη, αγάπη και δύναμη για τη συνέχεια ενός έργου ευθύνης. Ευχαριστούμε θερμά όλους σας, ο Θεός να δίνει υγεία και ευτυχία σ’ εσάς και τις οικογένειες σας.

3/4/2016

2016-04-03-Anakoinosi

Τις πασχαλινές σας λαμπάδες μπορείτε και φέτος να τις προμηθευτείτε από το Χριστοδούλειο. Τις δημιουργούν τα κορίτσια μας και αγοράζοντας τες, για τα βαφτιστήρια και τα παιδιά σας, ενισχύετε το Ίδρυμα. Διατίθενται μόνο από το χώρο του Ιδρύματος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2105811203-2105817134.

13/3/2016

Την Κυριακή των Αποκριών, τα κορίτσια του Χριστοδουλείου Ιδρύματος γευμάτισαν στο cafe restaurant "ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ", ύστερα από κάλεσμα της κας Γεωργίας Παγώνα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους σκέπτονται και τα κορίτσια μας τις γιορτινές μέρες.

29/2/2016

Στις 29/2/2016, τα έφηβα κορίτσια του ιδρύματος παραβρέθηκαν στο κέντρο πρόληψης και απεξάρτησης "ΑΡΗΞΙΣ", στο Αιγάλεω και παρακολούθησαν διάλεξη για την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση τους σε αίτημα μας για τη διοργάνωση ομιλίας!

31/1/2016

Τα κορίτσια μας, στις 31/1/2016, βρέθηκαν στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ και παρακολούθησαν την παράσταση «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ». Οι εργαζόμενοι της Audit Partners της PwC, εξασφάλισαν τα εισιτήρια μέσω του Χριστουγεννιάτικου bazaar που διοργανώθηκε στην εταιρεία.

Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους προς τα κορίτσια μας καλύπτοντας τους την ανάγκη για ψυχαγωγία.

Νέα & Εκδηλώσεις 2015

Νέα & Εκδηλώσεις 2014

Νέα & Εκδηλώσεις 2013

Νέα & Εκδηλώσεις 2010 - 2012

Web Design: Polymeros Achaniotis