Μια ακόμη σημαντική δράση της Εξέλιξη Ζωής, έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στα πλαίσια της διοργάνωσης του «MENTOR'S DAY» Δύο σπουδαίοι μέντορες σε μία δημιουργική συζήτηση με τους ωφελούμενους ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, ενέπνευσαν τα παιδιά με τις ομιλίες τους. Ο συγγραφέας του best seller "Το Δώρο" Stefanos Xenakis και η Marea Laoutari Life & Business Coach, Strategic Intervention Coach μίλησαν για τις εμπειρίες τους, για στοχοθέτηση και αυτογνωσία. Τα κορίτσια μας ενθουσιάστηκαν και εμπνεύστηκαν ως προς την επίτευξη στόχων και πραγματοποίηση των ονείρων τους.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συντελούν ενεργά στο έργο μας. Ευχόμαστε στους ομιλητές και τους συντελεστές της Εξέλιξης Ζωής, καλή δύναμη στο δικό τους έργο.
Με την ευχή να συμπορευόμαστε σε τέτοιες δράσεις ανάπτυξης του πνευματικού επίπεδου των παιδιών αλλά και την παροχή ποιότητας ζωής στο παρόν και το μέλλον.

 

 «Η ανάδοχη φροντίδα, είναι μια σημαντική μορφή παιδικής προστασίας, η οποία παρέχεται από την Πολιτεία προς τα παιδιά που δεν μπορούν να ζουν, για διάφορους λόγους, με τους γονείς τους».
Από το 2018 το Χριστοδούλειο ίδρυμα υλοποιεί την διαδικασία της αναδοχής, έχοντας προτεραιότητα το ύψιστο συμφέρον κάθε παιδιού. Οι δυσκολίες πολλές.

Εν καιρώ πανδημίας οι φορείς και οι δομές που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες δεν αναστέλλουν την λειτουργία τους, τουναντίον εργάζονται με θέρμη και αίσθημα ευθύνης ώστε οι επωφελούμενοι να είναι ασφαλείς. Σε αυτόν τον καιρό λοιπόν, ζήσαμε μια ακόμη ορκωμοσία. Η τρόφιμος του Ιδρύματος Αθηνά απόφοιτη της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα κατακτώντας το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΑΡΙΣΤΕΙΟ. Η συγκεκριμένη ορκωμοσία ήταν πολύ διαφορετική καθώς έγινε διαδικτυακά από το χώρο μας. Η Αθηνά, διάβασε τον όρκο της μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και εμείς δίπλα της παρακολουθούσαμε συγκινημένοι. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπαραστάτες, τους φίλους και αρωγούς που συνδράμουν και συνεισφέρουν ο καθένας με το δικό του τρόπο ώστε να διαβιούν άριστα τα κορίτσια μας , να σπουδάζουν, να ζουν, να ονειρεύονται.
Συγχαρητήρια Αθηνά μας κάνεις Περήφανους !!!!

Το Σωματείο η «ΕΠΙΓΝΩΣΙΣ»,
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
την εκδήλωση «τσάι» που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 09/02/2020 & ώρα 17:00-19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Χριστοδουλείου ιδρύματος στην οδό Αγίας Γρηγορούσης 5,
στο Χαϊδάρι.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα "τα δυτικά μονοπάτια".
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση
του Χριστοδουλείου Ιδρύματος.
Τιμή Πρόσκλησης: 7€

Πρόσφατα το Χριστοδούλειο ξεκίνησε συνεργασία με την Εξέλιξη Ζωής, μια νέα μη κερδοσκοπική οργάνωση που στόχο έχει να βοηθά τα ιδρύματα παιδικής προστασίας με ποικίλους τρόπους. Η ιδρύτρια της δράσης, Δήμητρα Καλαντώνη ξεκίνησε με κύριο και πρωταρχικό στόχο να δημιουργήσει πλαίσιο ομαλής μετάβασης για τα παιδιά των ιδρυμάτων, στην κοινωνία. Ωστόσο η "εξέλιξη ζωής" συνεισφέρει στο έργο των ιδρυμάτων καταγράφοντας τις ανάγκες των χώρων παιδικής προστασίας και οργανώντας εκπαιδευτικές εκδρομές με πλούσια ερεθίσματα για τα παιδιά.

Το Σωματείο «Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ» για την ενίσχυση των σκοπών του Χριστοδουλείου Ιδρύματος, εξέδωσε και αυτή τη χρονιά ημερολόγια τοίχου. Αγοράζοντας ημερολόγια από την «ΕΠΙΓΝΩΣΗ», ενισχύετε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου POROS VIEW, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, προσκάλεσαν τα παιδιά του το Χριστοδουλείου Ιδρύματος, να φιλοξενηθούν στο χώρο τους, στο Γαλατά Τροιζηνίας για 5 ημέρες. Η δωρεάν διαμονή, ήταν ευχάριστη και άνετη, με παροχή ημιδιατροφής δίνοντας έτσι στα παιδιά την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκδράμουν στη γύρω περιοχή. Οι ενέργειες αυτές δίνουν στα παιδιά μας χαρά και ανακούφιση και τα ενδυναμώνουν ψυχικά

Το Paradise beach bar, φιλοξένησε δωρεάν στις ξαπλώστρες τους τα κορίτσια μας και φέτος το καλοκαίρι. Οι ιδιοκτήτες του, ευαισθητοποιημένοι προς τα κορίτσια μας, φρόντιζαν κάθε φορά να έχουν κολατσιό τα παιδιά, προετοιμάζοντας το οι ίδιοι.
Τα μπάνια στην Ψάθα ολοκληρώθηκαν και φέτος. Ευχαριστούμε θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Τα κορίτσια του Ιδρύματος πέρασαν όμορφες στιγμές το καλοκαίρι που μας πέρασε, στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, στα Δερβονοχώρια. Η συναναστροφή τους με άλλα κορίτσια, βοήθησε αρκετά στην κοινωνικοποίηση τους. Η κατασκήνωση φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι κορίτσια από το Χριστοδούλειο και τα στελέχη της, αγκαλιάζουν κάθε παιδί μας με αγάπη, στοργή και πραγματικό ενδιαφέρον. 
Ευχόμαστε να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά μας.